Ensilering på Mors​

På Morsø Maskinstation tilbyder vi ensilering af både græs og majs. Uanset om du ønsker græs ensilering eller majs ensilering på Mors, så kan vi hjælpe dig.

Majs ensilering

​Majs sås med en 8 rækket Kuhn Maxima, og dernæst en Vaderstad Tempo med skiveskær overalt for, at placere frøene korrekt på alle jordtyper. Startgødningen er Dangødning, som vi selv har med rundt. Kunden bliver kun faktureret nøjagtig for det antal liter/kg der bliver brugt, desuden virker den med det samme og under alle forhold.

Høstning af majs

Majshøsten foregår med vores John Deere 8500i snitter og et 12 rækket uafhængigt Kemper bord. Hjemtransporten står vores to stk. 40+m3 Tim græsvogne, trukket af mindst 220 hk, for. Ved længere transportafstande rekvireres flere vogne. Hjemme i stakken kører den 17 tons tunge Volvo ged med brede dæk og lægger majsen ud i tynde lag.

Græs ensilering

Græsset skårlægges med en Kuhn trippel skålægger med eller uden bånd, og for hurigere vejring samt hvis vejret driller kører vi en tur med med en 10,5 meters Lely belufter/rotorvender,(verdens bedste)..
​​

Prøv den, super effektiv. Når græsset har nået de ca 25% tørstof river vi det sammen med en 14,5 meters Kuhn storrive, så passer det som regel med at de sidste 5% er tørret når snitteren kommer. ​

Boogie og brede dæk

Ensileringen kører vi med en John Deere 8500i finsnitter og 2 40+m3 Tim græsvogne klarer hjemtransporten, naturligvis med drejbar boggie og brede dæk på både traktorer og vogne for skånsom behandling af marken.

Vores 17 tons tunge Volvo ged med 750 mm dæk komprimerer græsset i tynde lag .

Samarbejde med landscenteret

Husk, når du får udtaget ensilageprøver, at fortælle konsulenten, at du har brugt os til arbejdet. Vi er nemlig tilmeldt en ordning hos landscenteret, hvor vi får resultaterne af jeres analyser. På den måde kan vi sikre, at vores del af arbejdet er i orden mht. ammoniaktal, pH og tørstof. Ordningen er helt anonym, så der er ingen navne på. Vi er maskinstation nr 10.vi var nemlig med fra starten.

Vil du vide mere om græs og majs ensilering?

Med vores mange år i branchen er vi den perfekte samarbejdspartner hvis du ønsker ensilering. Fra vores Maskinstation på Mors tilbyder vi både græs ensilering og majs ensilering, og du er altid velkommen til at kigge forbi. 

Du kan også ringe på ​21 90 60 12 eller sende os en mail på mors-maskinstation@karby.dk​.

Foruden ensilering så tilbyder vi også slamsugning, gyllekørsel og meget andet hos Morsø Maskinstation

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Like os på Facebook

Husk at du også kan finde Morsø Maskinstation på Facebook. Her kan du følge med i vores dagligdag på Mors og se hvad der foregår på en maskinstation.

Morsø Maskinstation

​Blåborgvej 57

7960 Karby

​CVR: 28160992

Kontakt​

Telefon: 21 90 60 12

E-mail: mors-maskinstation@karby.dk