Om Morsø Maskinstation

​På denne side kan læse mere om hvilke områder vi varetager.​​

Gylle

​Gylleudlægning med Agrometer gylleudlægger med 24 meters slæbeslangebom.


Maskinen har ca 700 meter slange med sig, og dertil kan yderligere udlægges Op til 1000 meter fødeslange. Hjemme ved tanken står gyllepumpen med en 230 hk John Deere motor og pumper gyllen ud med 12 bar. En stor Ørum gyllemixer sørger for at alt bundfald og flydelag bliver elimineret.

Gylleudlægning med Samson PG 25 med tårn og ligeledes 24 Meter bom, eller 7,5 meter sortjordsnedfælder foran dette har vi naturligvis en John Deere R360 med ikke mindre end 395 momentstærke amerikanske hestekræfter.

Her følger ligeledes en stor ørum gyllemixer med. Slamsugning med 8 m3 samson.

Staldgødning

Udspredning af staldgødning sker med 2 stk 16 m3 Samson spredere og læsses med en Volvo L 90G gummiged

Majs

Majs sås med en 8 rækket Kuhn Maxima og Vaderstad Tempo med skiveskær overalt for at placere frøene korrekt på alle jordtyper startgødningen er Dangødning som vi selv har med rundt og kunden bliver kun faktureret nøjagtig for det antal liter/kg der bliver brugt, desuden virker den med det samme og under alle forhold.

Endvidere kan vi også rense majsen mekanisk på 8 rækker….. Majshøsten foregår med vores Fr 9060 snitter og et 8 rækket uafhængigt Kemper bord. Hjemtransporten står 2 40m3 Tim græsvogne med mindst 200 hk spændt for. Ved længere transportafstande rekvireres flere vogne. Hjemme i stakken kører Den 15 tons tunge Volvo ged med brede dæk og lægger majsen Ud i tynde lag.

Høst​

Rundballepresning med 2 John deere 592 med snitter. 

Storballer med en MF 190 Så vi kan snart få gjort noget i det ofte lidt drilske høstvejr.

Græs

Græsset skårlægges med en Kuhn trippel skålægger med eller uden bånd, og for hurigere vejring samt hvis vejret driller kører vi en tur med med en 10,5 meters Lely belufter/rotorvender,(verdens bedste)..
​​
Prøv den, super effektiv. Når græsset har nået de ca 25% tørstof river vi det sammen med en 12,5 meters Kuhn storrive, så passer det som regel med at de sidste 5% er tørret når snitteren kommer. ​

Ensileringen kører vi med en John Deere 8500i finsnitter og 2 40+m3 Tim græsvogne klarer hjemtransporten, naturligvis med drejbar boggie og brede dæk på både traktorer og vogne for skånsom behandling af marken.

Vores 15 tons tunge Volvo ged med 750 mm dæk komprimerer græsset i tynde lag . 

Husk når du får udtaget ensilageprøver at fortælle konsulenten at du har brugt os til arbejdet vi er nemlig tilmedt en ordning hos landscenteret dvs. at jeres analyser får vi også så vi kan se om vores del af arbejdet er i orden mht. ammoniaktal pH og tørstof ordningen er helt anonym, der er ingen navne på. Vi er maskinstation nr 10. var nemlig med fra starten.

Jordbearbejdning

Såning udføres med KUHN rotorharve med luftassisteret såmaskine med skiveskær og en ringpakker foran og tvillinghjul yberalles.

Hegnsklipning

​Hegnsklipning udføres med en elkær som skærer med savklinger rent snit og høj kapacitet.Vandret,på skrå og lodret.

​​

Slamsugning

Har du problemer med brønde,gyllekanaler, kloaker og fastkørte gyllevogne klarer vi de fleste problemer med vores 8 m3 samson slamsuger.

Lav en fast aftale med os

​Udfyld formularen med de informationer vi skal bruge omkring den aftale, du gerne vil have, så vender vi retur med en god pris.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Like os på Facebook

Morsø Maskinstation

​Blåborgvej 57

7960 Karby

​CVR: 28160992

Kontakt​

Telefon: 21 90 60 12

E-mail: mors-maskinstation@karby.dk

Morsø Maskinstation
Blåborgvej 57
7960 Karby